Dieren Gezondheids Centrum Jouw dierenarts in Geldrop

Algemene informatie

Wij zijn geopend van
maandag t/m vrijdag van 09.00 – 18.00 uur.
Je kunt dan terecht voor het maken van afspraken, algemene informatie en adviezen, afhalen van medicijnen en voor de aanschaf van dieetvoeding van Hill’s, Royal Canin en Trovet en verzorgingsproducten (o.a. wormkuur, vitaminepreparaat en anti-vlooienmiddel).

Consulten en behandelingen verrichten wij op afspraak.
Nooit meer lang wachten. Als je een afspraak hebt gemaakt, spreken we de tijd met je af. zo kunnen we voldoende tijd reserveren. Aanvullende onderzoeken kunnen we vaak aansluitend doen.

Je kunt bij ons contant afrekenen of pinnen.

Dankzij een goed vaccinatiebeleid voor onze huisdieren komen diverse dodelijke infectieziektes veel minder voor dan enige jaren geleden. Dat wil echter niet zeggen dat vaccineren nu niet meer nodig is. Humaan komen difterie, kinkhoest, tetanus en polio nu zo goed als niet meer voor in Nederland. Desondanks wordt er nog steeds gevaccineerd. Waarom? Omdat we door een hoge vaccinatiegraad de ziektes buiten de deur willen houden. En dat geldt ook voor onze huisdieren. 

We willen voorkomen dat de diverse besmettelijke en vaak dodelijke ziekten weer slachtoffers eisen. Onder andere door het importeren van honden uit andere landen zijn er toch nog gevallen van hondenziekte of parvovirus infectie. Bij een slechte bescherming zouden deze, nu geisoleerde gevallen, zich kunnen uitbreiden. Kattenziekte zien we weinig, desondanks zien we toch soms weer een uitbraak. Niesziekte zijn we in Nederland zeker nog niet kwijt. Myxomatose bij het konijn vormt een reële bedreiging, zodanig zelfs dat we ieder jaar weer enkele gevallen tegenkomen. De vaccinaties blijven dus belangrijk en zorgen ervoor dat uw huisdier beschermt is. 

Het kan natuurlijk voorkomen dat de bescherming van uw hond nog voldoende is op het tijdstip van de volgende vaccinatie. Tegenwoordig is het mogelijk om voor een aantal ziektes de antistoffen titer te bepalen. Hierdoor kunt u bepalen of een nieuwe vaccinatie al nodig is. Voor leptospirose is dat niet mogelijk en we raden het aan om deze altijd ieder jaar te herhalen.

Chirurgie

Bij ons kun je terecht voor veel verschillende operaties, zoals sterilisatie, castratie en het verwijderen van bultjes. We maken in onze operatiekamer gebruik van gasnarcose en een permanente bewaking van circulatie (hart) en respiratie (ademhaling/CO2 meting/zuurstof meting).

Röntgen
We maken röntgenfoto’s om de toestand van de botten, gewrichten, de longen en de buik in et kunnen schatten.

Echoscopie
Voor het goed beoordelen van de buikorganen maken we buikecho’s.

Dagelijks worden er dieren gevonden. Het is verstandig om in zo’n geval contact op te nemen met het Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (ROZE). Het telefoonnummer van dierenambulance Eindhoven e.o. is 040-7470100 (dag en nacht bereikbaar).

Kijk ook op www.rozeindhoven.nl voor plaatsbare dieren en hoe je de opvang kunt ondersteunen.

Nee, dat mag niet. Medicijnen worden alleen door de dierenarts voorgeschreven nadat het dier onderzocht is en een diagnose is gesteld.

De normale temperatuur van hond en kat is 38-39 graden C. Pas boven 39.3 is er sprake van koorts.

Let op: is de temperatuur 39.8 of hoger, neem dan DIRECT contact op, ook buiten openingstijden! Oververhitting kan tot de dood van het dier leiden.

Nee, je mag jouw huisdier geen paracetamol geven. Katten kunnen dood gaan aan deze medicijnen. Neem voor meer informatie contact op met de praktijk.

DIRECT de dierenarts bellen. Dit kan heel ernstig zijn!

De behandeling van een kater die niet kan plassen is reden voor een spoedconsult, dus ook ’s avonds bellen!

Chippen is het aanbrengen van een wereldwijd uniek kenmerk in uw dier door middel van een kleine injectie. De gegevens van je dier worden geregistreerd zodat er contact met je kan worden opgenomen als je dier gevonden is.

Algemene informatie

Honden

Katten

Konijnen

Knaagdieren

Vogels